Contact: 06 51 09 30 40

AANVAARD WAT JE NIET KUNT VERANDEREN,
VERANDER WAT JE NIET KUNT AANVAARDEN!

Methodieken

Ik zit niet ‘vast’ aan een vooraf vastgestelde methodiek en te volgen route. Ik heb tot de dag van vandaag veel opleidingen gevolgd en kennis opgedaan, niet in de laatste plaats in de leerschool die ‘het leven’ heet. Van de methodieken waar ik bekend mee ben, heb ik de innerlijke overtuiging en ervaring dat die dienend zijn als ik die inzet. Je kunt denken aan (o.a). Systemisch werken (familiedynamiek), Rouw (transitie)therapie, Relatie therapie en Traumacoaching.

Met een Insights Discovery profiel opnemen, waar in je na het invullen van een vragenlijst (20 minuten) een zeer treffend overzicht krijgt van o.a. je talenten en kwaliteiten, je waarde voor het team, jouw communicatiestijl(en), je blinde vlekken en suggesties voor ontwikkeling. Dit instrument is ook zeer geschikt voor teamontwikkeling.

Verder beschik ik over een hoop oefeningen, opdrachten, teksten en suggesties voor boeken die je traject kunnen ondersteunen als jij dat wilt. In de intake bespreken we hoe jouw ideale traject er uit ziet.

Lees hier meer over mijn aanpak. Heb je een vraag, of zoek je direct contact? Kun je altijd bellen op 06 51 09 30 40 of mailen naar ingrid@depolitiecoach.nl.

Ik geloof niet in een alles leidende methodiek. In elke coaching, met welke vorm of methodiek ook, werken we op verschillende dimensies: rationeel, emotioneel, fysiek en spiritueel. Niet los van elkaar, maar in elkaar grijpend en elkaar versterkend. Mijn kennis en ervaring pas ik integraal toe. Een coachingstraject is maatwerk. Dat klinkt cliché, maar dat is het geenszins. Niet iedereen kan zich direct openen, heeft zin in huiswerkop-drachten, een verslag schrijven of een boek lezen. Niet iedereen kan en hoeft zijn gezin van herkomst en familiegeschiedenis of biografie er bij te betrekken.

Bij stress, spanning en PTSS heb ik goede ervaring in een bijzondere methodiek: Progressive Mental Alignment (PMA). Deze methodiek is eenvoudig (later ook zelf) toe te passen, krachtig en effectief, met het unieke vermogen om op te sporen waar jouw oorzaken voor PTSS, onbalans, ziekte etc. liggen en die te elimineren! Dit gaat zelfs nog voorbij de resultaten van EMDR.

Veel resultaat heb ik ook bereikt door het werken met Voice Dialogue, dat inzicht biedt in je innerlijke krachtenveld van al jouw ‘ikken/stemmen’. Heb jij een criticus? Een helper? Een perfectionist? Een vredestichter? Een grote ‘bibliotheek’ aan opdrachten en boeken (die je kunt aanschaffen) kan ik je aanreiken om je te inspireren en jezelf te laten ontdekken. Het aan de slag zijn met je doel tussen de coachingsgesprekken in is belangrijk omdat je graag je ambitie wilt bereiken. Samen kunnen we je verworven inzichten bespreken. Belangrijk is: we maken het traject samen op maat voor jou.

Zoals ik al eerder schreef, ik heb vele studies gedaan en een berg praktijkervaring opgedaan. Daarnaast breng ik ook mijzelf mee. Ik stel je al mijn kennis en kunde beschikbaar en als dat gewenst is, ook mijn brede netwerk van mensen die ook graag een bijdrage leveren aan het bereiken van jouw doel: gelukkig zijn in je werk en in je leven. Er toe doen en je gewaardeerd voelen. De regie weer in jouw handen. Rendement voor jou persoonlijk én voor de organisatie.

Ik stem altijd op jou af. Op jouw rol, als professional of leidinggevende. Net als op jouw werkcontext. Wat is daar aan de hand? Wat zijn positieve krachten en minder positieve? Wat geeft energie en wat niet? Ik faciliteer je te midden van de moeilijkheid de mogelijkheid te openen en te vinden. Je omgeving, zowel op het werk als privé, is vaak ook een belangrijke bron van informatie en steun en betrekken we als dat past.