Contact: 06 51 09 30 40

TE MIDDEN VAN DE MOEILIJKHEID LIGT DE MOGELIJKHEID
(ALBERT EINSTEIN)Vitaliteitsontwikkeling

Je werkt in een beroep waarin elke dag iets nieuws brengt: spanning, blijdschap, resultaat. Waakzaam en dienstbaar zijn is voor jou logisch, maar het heeft ook een prijs. In het oog van de orkaan staan betekent ook dat je veel indrukken opdoet, veel verdriet ziet, veel spanning ervaart. Dit kan teveel worden, al dan niet in combinatie met de dingen die je in je privéleven meemaakt. Dan ontstaat er een situatie waarin je belemme-rende spanning ervaart. Hier kun je ziek van worden, mentaal en/of fysiek. Zo kan zelfs de beroepsziekte Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) het gevolg zijn van heftige gebeurtenissen in je werk en/of leven.

Ik gun je het terugvinden van je werk- en levensgeluk van harte en kan je daarbij professioneel, liefdevol en op maat ondersteunen.

Hieronder vind je enkele specifieke situaties waarbij ik je kan helpen, maar bel of mail mij gerust (06 51 09 30 40 / ingrid@depolitiecoach.nl) als je een vraag hebt of wilt weten of ik wat voor jou kan betekenen.

WIL JIJ MOEITELOOS (WEER) (BLIJVEND) AAN HET WERK

 • Gebeurtenissen in werk of privé kunnen plotseling leiden tot stress, onbalans, ziekte en zelfs PTSS zijn, maar zijn vaak niet de enige veroorzaker.
 • In veel gevallen blijken ook gebeurtenissen langer geleden die diep zitten (tot zelfs terug in je jeugd) van invloed te zijn.
 • PTSS is erkend als beroepsziekte, en tegelijkertijd: je wilt meedoen, erbij horen in het politievak dat je zo lief was en is en dat zonder stress!
 • Samen gaan we letterlijk 'plaatjes kijken', zonder dat je dat veel moeite kost, waar de bron voor jouw onrust, ziekte of trauma ligt, zodat je op het diepste niveau ‘opruimt’ en rust krijgt.
 • Wat nodig is, is moed en vertrouwen en het verlangen om in je kracht te komen, zodat je zo snel als mogelijk weer moeiteloos aan het werk kunt.

Ik werk, als dit passend is, met de unieke methodiek Progressive Mental Alignment (PMA). Deze methodiek is diepgaander en integraler dan EMDR en leidt tot duurzame verbetering van de levenskwaliteit, zowel fysiek als mentaal.

ZIEKTEVERZUIM IN JE TEAM, WAT NU?

 • Hoe krijg je met elkaar zoveel mogelijk collega’s aan het werk? Hoe sneller de interventie richting de verzuimende collega, hoe meer kans op een snelle terugkomst en succesvolle re-integratie.
 • Er gebeurt veel in je team, je medewerkers maken van alles mee. In de buitenwereld, intern door (op handen zijnde) veranderingen én in hun privéleven. Soms valt ineens veranderd gedrag op, soms kan een collega het ineens niet meer dragen en valt hij/zij uit.
 • Als leidinggevende, op welke laag ook, voel je je verantwoordelijk voor de terugkeer van de collega. Re-integratie is immers voorwaarde voor herstel en intussen is bekend dat ook een goede PTSS-behandeling kan leiden tot herstel.
 • De begeleiding door de politiecoach van sectorhoofd, teamchefs en groepschefs is teamwork en zowel persoonlijk als zakelijk van groot rendement en zorgt voor duurzame verlaging van het ziekteverzuim
 • Individuele begeleiding door de politiecoach van politiemedewerkers uit het team geeft daarbij inzicht in de dynamiek die speelt in het team en die mogelijk van invloed zijn op de verzuimcijfers.
 • Cultuurinterventies en minder ziekteverzuim zijn dan een logisch gevolg.